Toftairforce
www.toftairforce.dk
 

Endelave Flyveplads
Boganmeldelse

 

 

 

 

 

 

 

Forslag til endagstur til Endelave på hverdage

Tirsdag og weekends andre færgetider.

Færgehavnen Snaptun er lidt af en afkrog, men kører man i Horsens mod Juelsminde ad rute 451 er man på rette vej. Sæt bilen eller bussen på havnen i Snaptun og tag morgenfærgen klokken 8 til Endelave. Turen tager 1 time og undervejs kan man i godt vejr på dækket nyde overfarten og holde udkik efter sælerne. Morgenkaffen kan nydes i salonen evt. til medbragt madkurv.

På havnen kan lejes cykler, hvis man da ikke som en gruppe laver en aftale om en tur på traktorvogn øen rundt gennem naturområdet ”Øvre” og forbi den gamle herregård ”Louisenlund” og gennem den fredede løvskov til østkysten. Frokost eller middag kan indtages på kroen eller campingpladsens restaurant / cafe. Lægeurtehaven er et besøg værd, her kan købes kaffe eller en let frokost. På havnen er der i ferietiden grill. Røg og fiskehuset 1 kilometer øst for byen serverer alt godt fra havet og her har man også bed and breakfast. Vil man overnatte på Endelave har kroen værelser, ligesom campingpladsen udlejer hytter.
I byen kan man se smukke gamle huse og besøge museet i den gamle præstegård fra 1741 med mindestue for dampfærgen ”Agda”, som en vinternat under krigen forliste med mand og mus, efter et møde med en mine. I den gamle skole fra 1828 lige ved kirken er der sommerbutik.

Overalt på øen er der vilde kaniner og selv på kirkegården ses ofte rådyr. En naturoplevelse af de store er en to timers fodtur fra flyvepladsen langs sydvestkysten forbi Kloben og de høje klinter til spejderlejren Hvor der for øvrigt også holdes Ø lejr.

De fleste hverdage går sidste færge fra Endelave klokken 1600. I Glud er der et fantastisk hjemstavns museum ligesom man også her finder Ferguson Traktormuseet.
For biler og større grupper bør der reserveres plads på færgen. Tlf.: 7568 9175
www.endelave.dk.

www.rejseavisen.dk/danmark-aktiv-familieferie-paa-endelave-danmarks-hjerte.html

 

Tv udsendelse

Se udsendelse fra TV Midt/Vest